Uudised ja teated

Keskkonnaamet teavitab Eametsa uuringuruumi geoloogilise uuringu loa taotluse menetlusse võtmisest ja küsib vallavolikogult arvamust

Keskkonnaamet teatab, et on võtnud menetlusse EMG Karjäärid OÜ poolt esitatud Eametsa uuringuruumi geoloogilise uuringu loa taotluse.

Geoloogilise uuringu luba taotletakse dolokivi uuringuks Eametsa uuringuruumis 18,56 ha pindalal. Taotletav uuringuruum asub Pärnu maakonnas, Põhja- Pärnumaa vallas, Eametsa külas, riigile kuuluval katastriüksusel Halinga metskond 99 (tunnus 18801:001:0325). Riigivara valitsejaks on Kliimaministeerium ning volitatud asutuseks Riigimetsa Majandamise Keskus. Katastriüksuse sihtotstarve on 100% maatulundusmaa.

Geoloogilise uuringuga selgitatakse välja uuringuruumis maavara lasumistingimused, koostis ja omadused ning määratakse selle võimalikud kasutusalad.

Uuritava maavara võimalikud kasutusvaldkonnad taotluse kohaselt on üld- ja teedeehitus. Taotletava loa kehtivusaeg on 5 aastat. Uuringu teostaja on EMG Karjäärid OÜ.

Taotluse ja muude avalike menetlusdokumentidega saab tutvuda KOTKAS-es kotkas.envir.ee valides alajaotuse keskkonnaload -> keskkonnalubade taotlused ja menetlused -> menetluse nr M-127134.

Vallavolikogu arvamuse esitamise tähtaeg on 06.05.2024.a.